ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Muškát moravský 2023

Viac informácii
Zvyškový cukor polosuché
Výrobca Berta - Vinárstvo Berta
Odroda Muškát moravský
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Južnoslovenská
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2023
Servírovacia teplota (°C) 11-13
Farba vína Biele
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Obsah alkoholu 11,00%
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
10,60 €

Víno svetložltej farby s koncentrovanou vôňou bergamotových lístkov, kvitnúcich bazových kvetov a bielomäsitej broskyne. Chuť je šťavnato – ovocná s vyváženým pomerom zvyškového cukru a šťavnatých kyselín s dlhou ovocnou dochuťou wiliamsových hrušiek a sladkej nektárinky.

Berta - Vinárstvo Berta

Rodinný podnik "Vinárstvo Berta" bol založený v roku 2008. Začiatky boli skromné, len okolo 2000 fliaš vína. Posmelený záujmom a podporovaný priateľmi túto kapacitu zvýšili na 5000 fliaš ročne. Vína sú vyrobené z hrozna zo Strekovského vinohradníckeho rajónu, z časti svojich viníc a z časti svojich priateľov. Vinárstvo vychádza zo základnej myšlienky, že kvalita vína sa rodí vo vinohrade. Cieľom vinárstva Berta je výsadba takej plochy viníc, ktoré im zabezpečia väčšinu kapacity v nových priestoroch, ktoré v súčasnosti budujú. Bude to moderná prevádzka v štýle vidieckeho sídla s kapacitou 60 tis. litrov v tankoch a sudoch a 60 tisíc litrov vo fľašiach.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Muškát moravský 2023
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.