Notte Rossa je vinárstvo, ktoré sa nachádza v talianskej oblasti Puglia, presnejšie v San Marzano. V Puglii je dominantnou odrodou Primitivo. V Notte Rossa vyrábajú z Primitiva vysoko kvalitné vína. O tejto odrode sme toho už popísali veľa, tak len pre pripomenutie... Dozrieva už v druhej polovici augusta vďaka teplému prostrediu, nízkym zrážkam a veľmi vysokým teplotným rozdielom medzi dňom a nocou. Dôležitým faktorom sú aj ílovité pôdy bohaté na oxidy železa s jemnou textúrou a skalnatými výbežkami. To všetko sú vlastnosti jedinečného terroir, akým je Salento, ktoré je krajom a domovom odrody Primitivo.

   Vďaka týmto zvláštnym vlastnostiam „červenej“ pôdy a podnebia, sa červené vína Notte Rossa vyznačujú výraznou prírodnou mineralitou. Najoceňovanejšie vína vinárstva sú z odrody Primitivo a Negroamaro. No radi by sme vám predstavili aj iné skvelé vína, ako Primitivo Salento, alebo Primitivo di Manduria.

   Notte Rossa produkuje aj krásne biele vína, z ktorých najviac vyniká odroda Fiano. Toto Fiano pochádza z hrozna z viníc v kopcovitej oblasti severne od provincie Taranto. Táto oblasť sa rozprestiera asi 150 m nad morom, kde teplotný rozsah medzi dňom a nocou v kombinácii s typickým zložením pôdy dodáva peknú rozmanitosť vôní a chutí pre odrodu Fiano. Toto víno  je bohaté na kvetinové tóny v kombinácii s nádychom čerstvého exotického ovocia, ktoré dopĺňa krásna ovocná, svieža a šťavnatá chuť

   Salento je jednou z vinohradníckych oblastí Talianska, ktorá sa môže pochváliť dlhou tradíciou vo výrobe ružového vína. Nie je náhoda, že najznámejšie talianske ružové víno Five Roses od Leone de Castris, pochádza zo Salenta. Je to prvé ružové víno, ktoré bolo v roku 1943 fľaškované a uvedené na trh v Taliansku. Aj preto sme sa rozhodli priblížiť vám zaujímavé rosé s odrody Primitivo. Hneď vo vôni si vás podmaní intenzívnou aromatikou čerešní, lesných jahôd a malín, v závere s náznakom letných byliniek. V chuti elegantné, jemné s výrazným ovocným tónom a peknou sviežou dochuťou.

   Už bolo dosť informácii o vôňach a chutiach a ako sa hovorí, radšej raz skúsiť ako stokrát počuť. Aj preto sme si pre vás pripravili dva degustačné balíky po 6 fliaš v špeciálnych cenách, kde môžete ochutnať vína z vinárstva Notte Rossa.

Špeciálne ceny na balíky sú platné do 20.10. 2024