Cabernet Sauvignon 2018 LIMITED v darčekovom balení
Zvyškový cukor | suché |
---|---|
Výrobca | Korbaš - Rodinné vinárstvo |
Odroda | Cabernet Sauvignon |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Oblasť pôvodu | Južnoslovenská |
Balenie (Litrov) | 0.75 |
Ročník | 2018 |
Servírovacia teplota (°C) | 15-17 |
Farba vína | Červené |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Obsah alkoholu | 14,5% |
Minimálny počet kusov | 1 |
Či už idete na oslavu, alebo hľadáte pozornosť pre obchodného partnera, dobré víno je ideálnym riešením. Naša ponuka darčekových balení obsahuje rôzne cenové hladiny hotových darčekových balení. Môžete si vybrať už hotový produkt, alebo Vám pripravíme darčekové balenie, podľa Vašej predstavy.
Darčekové balenie obsahuje tieto produkty:
1x Korbaš - Rodinné vinárstvo - Cabernet Sauvignon 2018 LIMITED
Víno narodené v Mužli na hone Farička - Staronový vrch, vyrobené z dokonale zrelého hrozna. 20 mesiacov vyzrievané v nových, francúzskych sudoch Seguin Moreau a Adour. Farba je tmavá, purpurovo - granátova. V aromatike prevládajú čučoriedky. No stretnete aj slivky, moruše, ostružiny, tóny horkej čokolády, čierne ríbezle či karamelovú briošku. V chuti objavíte prezreté čerešne, sušené slivky, espresso, mliečnu čokoládu, creme de cassis a šťavnatý koláč s lesným ovocím. Vino je mohutné, všeobjímajúce, so zamatovými tanínmi a perzistentným záverom. Pohladenie v pohári.
1 x Darčekový kartónový box na 1 fľašu - zlatý
Na požiadanie priložíme kartu s blahoželaním. Pre agentúry a firmy ponúkame štýlovú kartičku s venovaním či logom.
Korbaš - Rodinné vinárstvo
Víno má v našej rodine silne zakorenenú tradíciu, no k jeho výrobe som sa prepracoval paradoxne z „opačnej strany“ – ako somelier. A keďže som chcel pochopiť, ako sa dá vyrobiť dobré víno a čo dáva výnimočným vínam ich charakter, tak som sa rozhodol nielen vyštudovať vysokú vinársku školu v Lednici na Morave, ale aj začať s výrobou vlastného vína. V súčasnosti už produkujem približne 15000 fliaš ročne a s našimi vínami som zabodoval na mnohých súťažiach. Najviac sa ale teším z pozitívnych hodnotení od kolegov vinárov, slovenských i zahraničných somelierov a enológov, a predovšetkým od samotných konzumentov. Vo svojich vínach preferujem odrodový charakter a vyzretosť, často doplnenú jemnou prácou s barikom.
(Jaro Korbaš)
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.