Guatemala Mochilita 250g
Výrobca | Ondrejka specialty coffee |
---|---|
Krajina pôvodu | Slovensko |
Oblasť pôvodu | --- |
Minimálny počet kusov | 1 |
Farma Canajal de Medina leží južne od mesta San Martin Jilotepeque v regióne v nadmorskej výške 1700 m.n.m..
Jej vlastník Antonio Medina zdedil časť farmy od svojho otca ešte v roku 1980. Spočiatku pokračoval v šľapajách svojho otca a pestoval na nej hlavne kukuricu a rôzne obilniny. Pestovanie kávy bolo ale jeho koníčkom už od detstva, keď brigádoval na viacerých kávových farmách.
Až v roku 1991 sa odhodlal na pestovanie kávy, keď nahradil na časti farmy kukuricu kávou. Antonio budoval svoj kávový biznis a pomaly nahradil všetky pestované plodiny kávovníkmi. Od svojich súrodencov odkúpil aj ďalšie časti farmy. Postupne tak jeho farma nadobudla rozlohu 25 ha. Pestuje na nej kávovníky odrody Bourbon a Caturra.
Pestovaniu specialty kávy sa začal venovať len niekoľko posledných rokov. A jeho výslednky stoja rozhodne za pozornosť, ako aj tento lot odrôd Bourbon a Caturra spracovaných mokrou metódou.
Výsledkom je sladká, šťavnatá káva ktorá sa hodí na akýkoľvek spôsob prípravy no odporúčame espresso.
Zrnková káva v balení 250 gramov.
Ondrejka specialty coffee
Ondrejka specialty coffee je malá rodinná pražiareň exkluzívnej výberovej kávy. Snahou pražiara a majiteľa Braňa Ondrejku je osloviť ľudí, ktorí hľadajú pre seba domov alebo do svojej firmy kávu výnimočnej kvality. V tejto malej rodinnej pražiarni si kúpite jedine výberovú kávu z posledného zberu a čerstvo upraženú. V našej ponuke nájdete vždy kávu vhodnejšiu na klasické espresso a samozrejme aj kávu praženú pre filter.
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
Ak si želáte poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.