ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Shiraz 2022

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca Diemersdal
Odroda Syrah/Shiraz
Krajina pôvodu Južná Afrika
Oblasť pôvodu Durbanville
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2022
Servírovacia teplota (°C) 15-17
Farba vína Červené
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Obsah alkoholu 14,00%
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
18,00 €

Víno má komplexnú vôňu s nádychom bieleho a čierneho korenia, granátového jablka, cigár a klinčekov. Chuť je živá s tónmi červeného ovocia, čiernych ríbezlí a tmavej čokolády, ktoré dopĺňa dobre integrovaný dub s dlhým korenistým záverom. Toto víno má krásnu štruktúru, ktorá sa bude rokmi rozvíjať. 

 

 

 

Diemersdal

Diemersdal Wine Estate leží na chladných svahoch Drostberg a Durbanville v Južnej Afrike. Ich história siaha až do roku 1698, do čias Simona van der Stela a raných začiatkov juhoafrického vinárstva. Od roku 1885 už šesť generácií rodiny Louw praktizuje umenie výroby vína v Diemersdal. Hlavné odrody pestované vo vinohradoch sú Sauvignon Blanc a Pinotage. 200 hektárov viniča sa pestuje v suchých podmienkach, čo umožňuje, aby hrozno dozrievalo rovnomerne a rozvíjalo bohaté, koncentrované chute. Vína Diemersdal sú dokonalým vyjadrením výrazného terroir Durbanville.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Shiraz 2022
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Južná Afrika

 V Južnej Afrike sa väčšina viniča kultivuje v relatívne plochých alebo mierne zvlnených údoliach. Nedávno sa začali na pestovanie viniča využívať aj strmšie svahy, no na ich plné využitie treba ešte veľa urobiť. Škála pôd siaha od štrku a ťažkých pieskovo-hlinitých pôd pieskovcového, bridlicového a žulového pôvodu, ktoré sa nachádzajú na pobrežných rovinách, až po hlboko siahajúce aluviálne, pieskové a na vápenec bohaté červené bridlicové pôdy v Little Karoo a ďalších riečnych údoliach.

Na rozdiel od všeobecne prijímaného názoru sa občas vo vinohradoch Kapského Mesta stane, že hrozno dokonca nedozreje, a to i napriek tomu, že v mnohých horúcich oblastiach môže trpieť stresom z vysokej teploty, následkom čoho prezrieva. Často býva nevyhnutné vinohrady zavlažovať a úspešnosť pestovania viniča priamo závisí od dostupnosti vody. Tam, kde bývajú horúčavy kritické, dobré usadlosti organizujú zber hrozna v noci za svetla reflektorov, čo umožňuje oberať hrozno v stave optimálnej zrelosti a dopravovať ho do lisovní pri najnižšej možnej teplote.

Vinári Kapského Mesta si tieto revolučné postupy rýchlo osvojili a tak začali vyrábať okrem plných červených aj  svieže, aromatické a vitálne biele vína v oblastiach, ktoré sa za normálnych okolností považujú za príliš horúce na pestovanie viniča. Pestovatelia viniča vo vyšších polohách a na chladnejších svahoch si tieto postupy osvojujú pomalšie. 

Základné odrody: Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Chenin blanc (Steen), Muscat d'Alexandrie (Hane-poot), Pinotage, Sauvignon blanc, Syrah (Shiraz) 


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.