Blanc de Noir brut
Zvyškový cukor | suché |
---|---|
Výrobca | Pavelka a syn - VPS |
Odroda | Rulandské modré/Pinot Noir |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Oblasť pôvodu | Malokarpatská |
Balenie (Litrov) | 0.75 |
Ročník | NV |
Servírovacia teplota (°C) | 6-8 |
Farba vína | Biele |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Obsah alkoholu | 12,00% |
Minimálny počet kusov | 1 |
Sekt je vyrobený tradičnou metódou druhotného kvasenia, ktorý vyzrieval 30 mesiacov na jemných kaloch čím získal delikátnu chuť s jemným perlením a dlhým minerálnym záverom. Ovocná vôňa s tónmi chlebovinky spolu s jemným a stálym perlením sú v dokonalej harmónii s perfektnou kyselinkou.
Pavelka a syn - VPS
Firma Vinohradníctvo Pavelka a syn sa nachádza v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti, ktorá je najväčšia a najvýznamnejšia oblasť na pestovanie hrozna na Slovensku. Hrozno sa tu pestuje viac ako 2000 rokov o čom svedčia archeologické nálezy v okolí Pezinka. Výnimočnosť tejto oblasti je, že hrozno sa pestuje na južných svahoch pohoria Malé Karpaty. Je to pásmo mierne aridné s nižším podielom zrážok 550 mm a priemernou ročnou teplotou 10 °C.
Značka Pavelka sa medzi slovenskými vínami objavila v roku 1995. Ing. Milan Pavelka mal v tom čase za sebou roky skúseností s pestovaním hrozna a výrobou vína v podmienkach družstevného hospodárenia i niekoľkogeneračnú tradíciu. Firma VPS – Vinohradníctvo Pavelka a syn, s.r.o. hospodári na 50 ha vinohradov, na ktorých pestuje biele odrody ako Müller Thurgau, Veltlínske zelené, Rizling vlašský , Rizling rýnsky, Rulandské šedé, Rulandské biele, Tramín červený a Pálava. Z modrých odrôd sú zastúpené Rulandské modré, Frankovka modrá, Neronet, Alibernet, Cabernet Sauvignon.
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.
Víno je možné dodať aj v štýlovom darčekovom obale, ktorý zakúpite tu.