ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Erigone Ribolla Gialla Gaugnaz I Cru Classificazione 2020

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca Marinic
Odroda Ribolla Gialla
Krajina pôvodu Slovinsko
Oblasť pôvodu Goriška Brda
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2020
Servírovacia teplota (°C) 11-13
Farba vína Biele
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Obsah alkoholu 13,50%
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
18,00 €

Marinic Ribolla Gaugnaz je 100% Ribolla Gialla pochádzajúca z vinohradu vysadeného na ílovitých a slienitých pôdach, ktorého priemerný vek je 25 rokov. Napriek tomu, že nie je certifikované, vinárstvo dodržiava výrobné zásady ekologického poľnohospodárstva s ohľadom na maximálnu ekologickú udržateľnosť. Hrozno sa po ručnom zbere jemne lisuje a takto získaný mušt kvasí iba autochtónnych kvasinkách v nerezových tankoch. Následná fáza zrenia prebieha vždy v nerezových nádobách po dobu 18 mesiacov.

Marinic Gaugnaz I Cru 'Erigone' Ribolla má intenzívnu slamovo žltú farbu so zlatými odleskami. Vôňa má komplexné arómy zrelej dužiny žltých jabĺk spojenej s nádychom bielych lúčnych kvetov a minerálnym podtónom. V chuti je víno živé, harmonické, svieže s pikantným a dlhotrvajúcim záverom. Vďaka svojej výraznosti a vyváženosti je Ribolla 'Erigone' Gaugnaz je skvelým vínom k ​​jedlu, ktoré sa hodí k morským plodom aj zrelým syrom.

Marinic


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Erigone Ribolla Gialla Gaugnaz I Cru Classificazione 2020
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovinsko

Teplé stredomorské podnebie pobrežia spôsobuje zvýšenie teplôt smerom na juh. Kontinentálne vplyvy sú dominujúce vo vnútrozemi, kde chladnejšie severnejšie oblasti uprednostňujú výrobu bielych vin.

Vinohrady sú situované na úzkych parcelách malých skalnatých ostrovoch a širokých údolných nížinách na juhu a východe krajiny, ako aj na hornatých svahoch severu.

Jemné, piesčito-vápencové pôdy prevládajú v juhovýchodných a centrálnych údoliach, ktoré produkujú viac ako polovicu vína celej krajiny. Najjemnejšie biele vína sa rodia na vápenitých a slieňovitých pôdach slovinského severu. V pobrežných vinohradoch dominujú velmi kamenisté pôdy s vápencom. Slovinské pobrežie je poznamenané ich červenkastou pôdou "terra rossa".

Na začiatku šesťdesiatych rokov bola Juhoslávia prvou európskou východnou krajinou, ktorá modernizovala svoj vinársky priemysel a začala s vývozom vína do cudziny. Po Titovej smrti však progresívne vinárske postoje poznamenala apatia. Vinárstvo je schopné produkovať akceptovateľné štandardné kvalitné vína, avšak výroba dosiaľ tento potenciál nevyužíva.

Pestované odrody vrátane ich lokálnych pomenovaní: Babié, Banat riesling (Kreaca), Barbera, Blatina, Bogdanuša, Cabernet franc (Cabernet), Cabernet sauvignon, Debit-Grk, Dobricic, Ezerjó, Furmint (Šipon), Gamay, Gewürztraminer (Traminac, Traminer), Grenache, Kadarka, Kratošija, Krstac, Kujundžuša, Malvasia (Malvazija), Maraština, Merlot, Mondeuse noire (Teran), Pinot blanc, Pinot noir, Plavac mali, Plemenka, Plovdina, Prokupac, Refosco (Refoško), Ribolla gialla (Rebula), Riesling, Sauvignon blanc, Sémillon (Semijon), Smederevka, Silvaner (Sylvaner), Tocai (Tokay), Trebjac, Vranac, Vugava, Welschriesling (Banatski rizling, Kreaca, Graševina, Vlaski rizling, Laški rizling), Žilavka, Žlahtina.



https://www.matkurja.com/projects/wine/regions/
Stevenson, Tom: Svetová enclyklopédia vín (Unikátny sprievodca vínami celého sveta); Ikar, 1999

Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno je možné dodať aj v štýlovom darčekovom obale, ktorý zakúpite tu.