Cabernet Sauvignon BIO 2021
Zvyškový cukor | suché |
---|---|
Výrobca | Domin & Kušický - Víno NATURAL |
Odroda | Cabernet Sauvignon |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Oblasť pôvodu | Stredoslovenská |
Balenie (Litrov) | 0.75 |
Ročník | 2021 |
Servírovacia teplota (°C) | 16-18 |
Farba vína | Červené |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Obsah alkoholu | 12,50% |
Minimálny počet kusov | 1 |
Víno má rubínovo červenú farbu s vysokým leskom. Vo vôni dominuje kôstkové ovocie a kasisový likér. Stredne plné telo s energickým prejavom a harmonickou štruktúrou. Záver je hrejivý s minerálnou dochuťou.
Domin & Kušický - Víno NATURAL
Vinohrady spoločnosti Natural vino -Domin&Kušický sa nachádzajú na juhu stredného Slovenska, na južných svahoch Krupinskej vrchoviny v jedinečnom a čistom agroekologickom prostredí bez nežiadúcich emisií. Celá výmera – 50 ha – je v ekologickom systéme hospodárenia. Regulovaním úrody sa dosahuje najvyššia kvalita finálneho produktu. Vína majú výrazné odrodové charaktery, zharmonizované kyseliny, bez prítomnosti drsnej jablčnej, ktorá je riadenou jablčno-mliečnou fermentáciou úplne odbúraná. Preto vína ostávajú dlho svieže s dlhým dozrievajúcim potenciálom. Oxid síričitý je výrazne pod povolenú bio normu (105 mg/l ). Vína majú horský charakter, sú pestované na úpätí svahov od 200 do 330 m nad morom, s priemernými ročnými zrážkami 500 mm. Všetky vína pochádzajú z ekologického hospodárstva, s prívlastkom ECO-BIO-ORGANIC
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.
Víno je možné dodať aj v štýlovom darčekovom obale, ktorý zakúpite tu.