Reserva Especial Carmenere 2020
Zvyškový cukor | suché |
---|---|
Výrobca | Cono Sur |
Odroda | Carmenere |
Krajina pôvodu | Chile |
Oblasť pôvodu | Cachapoal Valley |
Balenie (Litrov) | 0.75 |
Ročník | 2020 |
Servírovacia teplota (°C) | 17-19 |
Farba vína | Červené |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Obsah alkoholu | 13,00% |
Minimálny počet kusov | 1 |
Carmenere intenzívnej fialovo-červenej farby. Vyznačuje sa vôňou červeného ovocia s nádychom čierneho korenia, kávy a čokolády. V chuti je toto víno krasné bohaté s dobre vyzretými, zamatovými tanínmi.
Cono Sur
Cono Sur je čilské vinárstvo nachádzajúce sa v obci Chimbarongo asi 100 kilometrov južne od mesta Santiago. založené v roku 1993 s víziou výroby prémiových, expresívnych a inovatívnych vín, ktoré vyjadrujú ducha nového sveta. Kapacita vinárstva je až 12 miliónov litrov. Vyznáva princípy trvalo udržateľného vinohradníctva a zameriava sa na bioprodukciu, teda nevyužíva chemické postreky a prípravky. V ponuke ich vín nájdeme aj Chardonnay, Sauvignon blanc, Cabernet Sauvignon, Carmenere alebo Merlot.
Spoločnosť sa vyznačuje tromi hlavnými znakmi kreatívnym využívaním technológií, orientáciou na kvalitu a rešpektom k životnému prostrediu. Cono Sur bolo prvým vinárstvom v Čile, ktoré pestovalo a vyvážalo víno z odrody Viognier a medzi prvými produkovalo Gewürztraminer. Patria aj priekopníkom v oblasti uzáverov fliaš. Sú prvý v Južnej Amerike, ktorý v roku 1995 použili syntetické korkové uzávery a ako prvý v Čile od roku 2002 používajú skrutkovacie uzávery na aromatické biele vína. Zameriavajú sa na výrobu Pinot noir a sú jedným s najväčších svetových producentov. V ponuke ich vín nájdeme aj Chardonnay, Sauvignon blanc, Cabernet Sauvignon, Carmenere alebo Merlot.
Chile
V Chile sú v skutku extrémne variabilné podmienky: siahajú od arídnych a extrémne horúcich pomerov na severe až k veľmi vlhkým na juhu. Hlavná vinohradnícka oblasť okolo Santiaga je suchá s 380 mm vodných zrážok za rok; žiadne jarné mrazy a takmer sústavne jasno, slnečno. Blízkosť Ánd, ktorých vrcholy sú aj v lete pokryté snehom, umožňuje masívnu výmenu studeného vzduchu v noci, čo umožňuje zachovanie kyselín hrozna. V centrálnom údolí sú denné teploty 30-35 °C, v noci 12-15 °C.
Väčšina viniča sa pestuje na pobrežných a údolných rovinách, ktoré siahajú až k úpätiam Ánd. V Chile sú nezavlažované vinohrady na úbočiach hôr v centrálnej zóne; závlahy sa však bežne používajú v iných častiach krajiny.
Vinič v oboch krajinách pestujú na značne rozdielnych pôdach. Lepšiu kvalitu vín v Chile možno pripísať hlbším vápencovým pôdam v niektorých častiach krajiny.
V Chile používajú tradičné metódy pre väčšinu vín a často využívajú techniku z Bordeaux. Po vládnej ekonomickej politike Chile roku 1974 zaviedlo moderné tanky z nehrdzavejúcej ocele a zlepšilo aj technológiu výroby v malých vinárskych podnikoch. Vďaka Miguelovi Torresovi vedú mnohí producenti kvalitných vín v Chile fermentáciu pri nižších teplotách a využívajú aj iné moderné techniky: výsledkom sú oveľa sviežejšie biele vína s ovocným charakterom.
Lokalizácia: Vinič sa v Chile pestuje na 1 290 km dlhom pobreží Tichého oceánu. Najhustejšie sú vinohrady južne od Santiaga.
Rozloha vinohradov: 116 000 ha
Podnebie: od suchého púštneho na severe až po subarktické na juhu
Pestované odrody: Barbera, Bonarda, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Cerega, Chardonnay, Chenin blanc, Criolla, Ferral, Grenada, Grignolino, Johannisberg riesling, Lambrusco, Malbec, Malvasia, Merlot, Muscat, Nebbiolo, Pais, Palomino, Pedro Ximénez, Petit verdot, Pinot blanc, Pinot gris, Pinot noir, Refosco, Renano, Sangiovettoe, Sauvignon blanc, Sémillon, Sylvaner, Syrah, Tempranillo, Torrontes, Ugni blanc
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.