Zweigeltrebe Demi-sec polosuché, traditional method (sparkling line)
Zvyškový cukor | polosuché |
---|---|
Výrobca | ELESKO |
Odroda | Zweigeltrebe |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Oblasť pôvodu | Malokarpatská |
Balenie (Litrov) | 0.75 |
Servírovacia teplota (°C) | 7-9 |
Farba vína | Červené |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 1 |
Toto šumivé víno má tmavú, nepriehľadnú farbu a hustú fialovú penu, ktorá je zložená z miliónov bubliniek oxidu uhličitého. Vôňa odhaľuje tóny prezretých čiernych višní, brusnicovej marmelády a sliviek. Je plnej, ovocnej chuti, ktorú podporuje osviežujúce perlenie na jazyku. Príjemný zvyškový cukor zanecháva sladkastý, ovocný dojem a je obohatený o tóny trieslovín a horkej čokolády, s nádhernou dochuťou čiernych ríbezlí.
ELESKO
Spoločnosť ELESKO a.s. sa zaoberá pestovaním viniča a výrobou vína. Na Slovensku pôsobí v Malokarpatskej oblasti, vyrába vlastné značky vína a zrealizovala výstavbu moderného vinárskeho komplexu v Modre.
ELESKO je výnimočné tým, že dokáže spojiť tradíciu s novými technológiami, uplatňuje princípy integrovanej produkcie. Je jedinečné svojím komplexným vzťahom k realizovaným projektom, ale i k dizajnu či architektúre, ktorá sa v oblasti vinohradníctva a výroby vína vyvíja.V súčasnosti spoločnosť ELESKO realizuje vinohradnícko-vinárske projekty na území Slovenskej republiky a Ruskej federácie. V Malokarpatskej oblasti v obciach Modra, Dubová a Vištuk vlastní v súčasnosti 110 hektárov nových viníc, ktoré patria k najkrajším na Slovensku. Vinice sú prihlásené do integrovanej ochrany, čo znamená ochranu viniča minimalizáciou chemikálí a intenzívnejšie využívanie prírodných prvkov.
ELESKO je stúpencom vinohradnícko-vinárskej moderny. Na jednej strane používa najprogresívnejšie techniky pestovania hrozna a najmodernejšiu techniku na obrábanie viníc, na strane druhej sa pri pestovaní viniča snaží dosiahnuť súlad s pôdou, vegetáciou a živočíšnymi druhmi, dbá na ekológiu a životné prostredie. Vo vinárskej výrobe využíva tradičné poustupy v spojení s najmodernejšou technológiou.
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.
Víno je možné dodať aj v drevenej bedni, ktorú zakúpite tu.